NOVICE

Medgeneracijski tabor 2018: Kaj lahko starejši ponudijo mlajšim in kaj mlajši starejšim!

13. julij, 2018

Medgeneracijsko društvo Z roko v roki se je od 24.6.-29.6.2018 nahajalo v Biotermah v Mali Nedelji na Medgeneracijskem taboru. Imeli smo se odlično navkljub nekoliko slabšemu vremenu. Prvi večer smo najprej zapeli himno društva, potem si ogledali igro, ki je bila napisana po navdihu knjige Ženici s stran naše Olge Kepic. Noč smo zaključili s pesmijo na ustnicah.

Na Medgeneracijskem taboru v Biotermah pa med drugim rišemo, pišemo, se igramo, telovadimo, plešemo, pojemo, nastopamo, iščemo skriti zaklad in pa veselo čofotamo v bazenu. Ja, imamo se fajn!

Večeri na taboru so še posebej zanimivi. Obiskala nas je babica z Gorenjske, ki je predstavila družabništvo in nas nasmejala do solz. Sicer pa znamo biti tudi zelo pridni, saj smo se dva večera zapored pogovarjali o rdeči niti tabora: Kaj lahko starejši ponudijo mlajšim in kaj mlajši starejšim. Čez dan smo si dobro naoljili možgančke na delavnici umovadbe za nagrado pa smo si sami zakurili ogenj in spekli slastne hrenovke. Zvečer smo odigrali tombolo in odpeli kopico ljudskih pesmi.

Na predzadnji dan Medgeneracijskega tabora smo si ogledali Ljutomer in navdušil nas je ogled lončarstva Žuman. Opravili smo tudi anketo ter povedali kaj nam je bilo všeč in kaj bi radi, da se drugo leto spremeni, da bo še bolj zabavno. Dekleta so si izdelale srčke, rožice in ogrlico na delavnici ročnih del, otroci pa so se pomerili še v vodnih igrah. Nagradili smo najmlajšega udeleženca tabora, našega navihanca Jakoba ter najstarejšo udeleženko gospo Dragico. Po večerji smo se še zadnjič zavrteli v avli hotela, kjer nas je zabavala folklorna skupina “Pevci izpod Rožnika”. Hvala vsem za dobro družbo, še posebej pa gre zahvala voditeljem skupin, ki so pripravili neverjeten teden, ki ga bomo še dolgo hranili v spominu. Se vidimo drugo leto na Medgeneracijskem taboru!Scroll to top